Kan ik zelf de airco van mijn auto bijvullen?

Door B. Van Olst zondag 10, december, 2023

Elke twee jaar moet de airco van je auto gecontroleerd worden en eventueel ook bijgevuld worden. De werking van de airco neemt namelijk per jaar met 15% af. Het is dus van belang dat de airco gecontroleerd wordt. Kun je nou ook zelf je airco bijvullen of niet? In deze blog geven wij antwoord op jouw vraag!


Mag ik mijn airco zelf bijvullen?

Het antwoord op deze vraag is nee! Het is zelfs bij de wet verboden om je airco zelf bij te vullen. Er zijn strenge regels voor die in heel Europa gelden. Het is ook verplicht om je airco door een erkend bedrijf, die beschikt over de juiste kwalificaties, te laten vullen en controleren.


Het is ook niet makkelijk

Het vullen van je airco is niet net zoals het aanvullen van koelvloeistof of ruiterwisservloeistof. Dit gebeurt namelijk via een airco-vulapparaat. Deze apparaten vullen de airco van jouw auto met de benodigde koudemiddelen. Ook in de koudemiddelen zit verschil, dus daarom is het ook verstandig om er een bedrijf naar te laten kijken.


Airco bijvullen bij APK Station Goirle

Bij ons is het ook mogelijk om je airco bij te laten vullen en te laten controleren! Voor meer informatie kun je kijken op onze “Airco Service” pagina.

 

Mocht deze blogpost toch nog niet al je vragen hebben beantwoord die je had over het bijvullen van de airco van jouw auto. Bekijk dan onze veelgestelde vragen over airco onderhoud.