Lentekriebels: maak je auto klaar voor de lente

Door L. Rambags vrijdag 12, april, 2024

De lente is in aantocht en dat betekent dat je auto wel wat extra liefde kan gebruiken. Of je nu veel rijdt of je auto voornamelijk stilstaat, het is altijd belangrijk om periodiek onderhoud en een grondige schoonmaak uit te voeren. Zo houdt je jouw auto in een goede staat! Wij geven je een aantal tips om je auto lenteklaar te maken:

 

Bandenwissel

Veel auto’s hebben momenteel de winterbanden er nog op liggen. Nu het koude weer achter de rug is zal er geen gladheid meer ontstaan op de wegen. Het is nu dus het perfecte moment om je winterbanden te vervangen met zomerbanden. 

Heb je All weather banden? Dan doe je er goed aan om je bandenspanning en profiel te controleren. 

 

Vloeistof controle

Controleer of alle vloeistoffen nog op peil zijn. Zelf kun je heel makkelijk je ruitenwisser vloeistof en oliepeil controleren. Laat je remvloeistof controleren door een professional! 

Met het betere weer in aantocht is het ook verstandig om je airco te laten onderhouden. Zo zorg je er voor dat de airco goed functioneert op momenten dat je het nodig gaat hebben!

 

Ruitenwissers

Je ruitenwissers hebben een zware klus gehad in de winter. Het rubber heeft zich moeten verweren tegen de koude weersomstandigheden. Niet te vergeten al het vuil op de ruit en alle keren dat je ruit aangevroren was. Dit zorgt er allemaal voor dat je ruitenwissers slijten en dus minder goed werken. Verwissel deze lente je ruitenwissers voor een nieuwe frisse start.

 

Grondige wasbeurt

Het heerlijke lenteweer leent zich er uitstekend voor om je auto eens een grondige wasbeurt te geven. Je auto gaat er weer mooi van stralen en je zorgt voor een betere conditie van je auto. Vergeet de velgen niet mee te nemen tijdens het wassen van het exterieur. 

Plan deze lente ook eens een grondige poetsbeurt in voor je interieur. Poets het dashboard en de zitting grondig en spray na het poetsen een fris geurtje. Vergeet natuurlijk niet de ramen van binnen ook te poetsen.   

 

Laat je auto keuren 

Laat deze lente je auto APK keuren. Je auto kan best wat geleden hebben deze winter met alle extreme weersomstandigheden. Bij een APK keuring worden alle belangrijke onderdelen gecontroleerd. Mocht er iets niet in orde zijn dan kan je dit laten repareren of vervangen. 

Met deze tips kun jij deze lente jouw auto gereedmaken zodat jij kunt gaan genieten van het heerlijke lenteweer!